Home > Uncategorized > En pilgrimsreise

En pilgrimsreise

April 20th, 2017

Nå til dags er det ingen tvil om at det er populært å skulle ‘finne seg selv’, og det er en tankegang vi liker godt. Hverdagen til menneskene i Norge og verden forøvrig er full av uroligheter, høyt tempo og mange andre forstyrrende elementer.

I den sammenheng har vi lyst til å presentere noe som kan være både lærerikt, spennende og ikke minst sjelegranskende for noen enhver: hvorfor ikke legge ut på en pilgrimsreise? Dette er som sagt en opplevelse som potensielt kan forandre et liv, men selv om resultatet ikke blir så ekstremt så kan man i det minste få en fin opplevelse og i tillegg koble litt av fra storsamfunnet.

Santiago de Compostela pilgrimsreise

Pilgrimsruten til Santiago de Compostela er godt merket med sine velkjente skilt.

Fra Sarria til Santiago de Compostela

Santiago de Compostela er kanskje et navn som klinger kjent for mange og som du ser så er denne byen målet for en pilgrimsreise som tar plass i Spania. Denne fotturen (ja, det er en fottur – det er hele poenget) var opprinnelig en religiøs handling, og denne turen går under navnet El Camino de Santiago – noe som betyr at det er veien til graven til apostelen Jakob. En tur som dette er slett ikke dyr, men du trenger jo penger til reise og overnattinger. Det finnes masse herberger og lignende muligheter som ikke koster så mye penger, så dette er det fullt mulig å spare opp til – evt. kan du kontakte de snille menneskene i STK Finans for å søke om støtte der.

Fra religion til å finne seg selv

Som sagt handlet vandringen tidligere om religion mens man i dag ofte ‘bare’ vil finne seg selv. Å finne seg selv er slett ingen dum tanke og en slik tur kan rense både sjel og tanker og kan i seg selv nesten oppleves som en religiøs handling. På ferden får du til og med oppleve flott arkitektur og natur, og det er ingen tvil om at dette er et stort pluss i margen for denne turen.

Du vil finne veien innom små og koselige landsbyer og landskapet du vandrer forbi kan rett og slett ta pusten fra deg!

116 kilometer og 5 dager

Som du ser: den totale distansen på hele ferden er 116 kilometer og følger man planen skal dette unnagjøres med vandreetapper over 5 dager. Ganske overkommelig hvis man er i noenlunde grei form, og dagsetappene vil variere fra 23 kilometer til drøye 29 kilometer. Du bør derfor være en habil vandrer, for å bruke et slikt begrep. Det finnes reisepakker som er skreddersydd for denne turen og totalt sett vil reisen ta 8 dager. For å gjøre det litt mer komfortabelt for deg så fraktes bagasjen din fra sted til sted og det eneste du bærer med deg er svipptursekken din for hver dag.

Reiser man ut fra Oslo kan man regne med at turen, inkludert fly, hotellovernatting etc. vil havne på rundt 15-16.000 kroner. Ikke helt avskrekkende med andre ord, og en garantert opplevelse for livet – det er det ingen tvil om.

Når det er sagt: Turen fra Sarria er langt i fra den lengste ruten på denne pilgrimsferden, og for de som virkelig vil legge ut på vandring så finnes det en rute som går helt fra Paris, men også fra andre byer i nord-Spania. Men da begynner vi å snakke om et litt annet nivå!

Hvis du vil ha litt mer fakta om denne turen kan du stikke innom denne Wikipedia-artikkelen.

Categories: Uncategorized Tags: