Hva koster forbrukslånet?


Forbrukslån

Lån deles vanligvis opp i grupper. En gruppe er usikret lån og en annen gruppe er lån med sikkerhet. Lån uten sikkerhet deles ofte opp i forbrukslån og kredittkort. Det kan være noen som liker å kaste inn andre typer lån også med sine egne navn, men når vi først ser på disse to kategoriene er det kun 2 som gjelder. Her er det viktig å være litt frempå og være litt mer med på hva som skjer. Om du ikke vet forskjellen på disse to er forbrukslånet lånet som setter et lånebeløp som du får. Når du får pengene bruker du en avtalt tid til å betale tilbake. Det er ikke sikkerhet, men renten varer mye. Kredittkortet gir fleksibelt lån som du kan bruke og betale tilbake på så mye du vil. Her går med andre ord kreditten opp og ned.

Renter

Trenger du et lån kan det være greit å tenke litt over renten og hvor mye rente faktisk utgjør. Har du en kostnad som ikke er helt vært å vite kan det være slik at du aldri helt vet hva som er kostnaden. Dette fordi du ikke konsentrer nok. Her må det mye til og det skal være sånn. Men, tilbake til renten. Du må vite hva du betaler og du må betale dette. Ikke vent for lenge. Også lån som ikke betales får ekstra renter.

Gebyrer

Det verste med lån er gebyrer. Ingenting i finans gir like mye avsmak som gebyrer. Hvorfor du ikke har noe mer enn rente er rart. Gebyrer er bare en merkelig måte å dra litt mer penger ut av folk på. Bankene kunne lett bakt alle kostnader inn i renten, men for å leke med tall ser du ofte en rente på 6,99 eller noe slikt, men med gebyrer blir det fort 7,30 eller noe slikt. Det er ikke store forskjellen, men allikevel er den stor nok.

Let etter billigst lån

Liker du billig lån er det bare å kaste seg over disse lånene. Det er ikke lett å finne de billigste lånene om du leter selv. Du vil aldri kunne si helt sikkert at det er billigste lån. Ønsker du billigste lån så må du se på Sambla Norge og søke på lån der. De har en fin oversikt over forskjellige muligheter som gjør at dine lån er veldig fine og er virkelig bra. Her har de jobbet godt for å lage en liste eller et nettverk for deg å bruke. Alle sine partnere gir deg tilbud og de gir deg muligheter om du ikke visste om før. Ser du etter noe annet som er mer passende for deg så kommer jo det an på hva du ser etter. Liker du å kun bruke din privatbank så er det opplagt at dette også skjer her. Det kunne vært bedre, men det er det jo også.