Home > Uncategorized > Om verden i dag

Om verden i dag

September 4th, 2015

Verden har utviklet seg til en plass hvor levestandarden er veldig forskjellige mellom nord og sør, øst og vest. Kort fortalt, vi i nord og vesten forøvrig har det veldig bra, mens bildene vi til daglig ser på fjernsynet vitner om en totalt forskjellig virkelighet andre steder i verden. I Midtøsten og Afrika råder det svært mange plasser ville tilstander, og setter man religion til side så ser man en humanitær katastrofe som mangler sidestykke. Eller, man har sett det flere ganger tidligere, men man blir allikevel like forbauset og fortvilet over virkeligheten som utspiller seg foran nesetippene våre.

Det er usigelig trist.

Regionene vi snakker om er jo praktisk talt menneskehetens vugge både bokstavelig talt, men også når det kommer til skrift, kultur, legekunst og mye mer. Det er derfor sørgelig å være vitne til å se at hele regionen nærmest står i brann. Tenk på den rike kulturarven som finnes i land som Syria og Irak – det er neste ubegripelig, og det er nesten like ubegripelig at regionen har utviklet seg slik som den har gjort.

Kan man virkelig legge religion til side når man diskuterer dette emnet? Det er svært vanskelig å si, for man sitter jo igjen med en følelse av at religion har mye av skylden for at det har blitt som det har blitt. Kristendommen har også sine mørke sider, men man sitter vel igjen med at man gjorde seg ferdig med denne type handlinger for betydelig lang tid siden. Å slåss med en hellig bok under armen, uansett hvilken religion det er, hører ikke hjemme noe sted.

Ingen religioner er i utgangspunktet grusomme, men når man tolker de i verste mening kan stygge ting komme frem fra de aller fleste av dem. Så hva skal vi gjøre? Skal vi se på at dette fortsetter eller skal man ta grep og håndtere situasjonen? Det er et vanskelig spørsmål som det er enda vanskeligere å svare på.

Categories: Uncategorized Tags: