Home > Uncategorized > Ting å gjøre

Ting å gjøre

March 27th, 2017

Vi er jo nokså opptatt av ‘kristelig’ arbeid og vet jo at det i mange sogn rundt om i landet finnes en rekke ungdomsforeninger som gjør et godt arbeid for å holde ungdommen engasjert. Dette er veldig viktig, men samtidig må man passe på at man engasjerer disse ungdommene på en måte som gjør at de ikke faller fra.

Aktivitetet-kristen-ungdom

Dette er jo naturligvis en av de mest utfordrende problemstillingene når det gjelder barn og unge, og som ansvarlige voksne er det da viktig at man ikke tenker bakstreversk men heller er fremadrettet og progressiv i tankegangen. Når man samler en gjeng med ungdommer er det derfor viktig at man tenker på en annen måte enn hva man gjør om man har en forsamling i for eksempel en kirke eller et kapell.

Det handler om å tilby noe som er underholdende og hva er vel da bedre enn å tenke spill og moro? Egentlig ingenting, men da må det gjøres i en sosial setting. Vi vet jo at både unge og ‘gamle’ i dag bruker uhorvelig mye tid på mobilene sine, og da må jo målet være å ‘lære’ de unge å agere sosialt sammen, og da er kanskje kortspill noe som kan være smart å starte med.

Kortspill er både moro og oppkvikkende for hjernen all den tid man er nødt til å tenke litt, og det finnes mange morsomme og enkle spill som man kan velge mellom, og du finner flere gode eksempler på siden som vi linket til lenger opp her.

Noen av disse vil kanskje falle utenfor det man kan betegne som ‘greit’ i kristne kretser, men her er vi altså helt uenige – det må være helt greit å kunne spille, og så lenge det ikke er penger og alvor involvert så må det være greit – det er tross alt bare et spill det er snakk om!

Noen ganger må man faktisk svelge noen kameler for å holde ungdommen engasjert!

Categories: Uncategorized Tags: